De eerste sessie begint met een intakegesprek, met aandacht voor jouw achtergrond, je hulpvraag, gezondheid en de ademtechniek . Deze eerste sessie duurt in totaal ongeveer 2 uur.

Het ademen gebeurt over het algemeen liggend. ( doe losse, makkelijk zittende kleding aan)
Vervolgsessies duren ongeveer 1,5 uur en bestaan uit een kort gesprek, drie kwartier ademtechniek, 15 minuten ontspanning en integratie en een nagesprek. Na de eerste sessie krijg je een dagelijkse oefening mee.

De ademsessie
De eerste 3 kwartier is het actieve gedeelte, waarbij je zoveel mogelijk aanwezig blijft en bewust bent van wat er gebeurt. Je volgt de ademtechniek en ademt als het ware door eventueel opkomende emoties heen. De geblokkeerde, onderdrukte emoties (=energie), die opgeslagen liggen op celniveau, worden op deze manier losgelaten en getransformeerd.
Na het actieve gedeelte volgt de ontspanning, waarin dat wat naar de oppervlakte is gekomen de tijd krijgt om geïntegreerd te worden. In deze fase ondervinden deelnemers vaak gevoelens van vrijheid, vreugde, opluchting en verwondering.
Ter afsluiting is er ruimte om te bespreken wat je hebt ervaren.

In totaal duurt een individuele ademsessie 1,5 tot 2 uur. Soms zal er geadviseerd worden om thuis ademoefeningen te doen. Hiermee kun je het systeem, wat nu ontsloten is, open houden.

Dit proces geeft je stap voor stap de zeggenschap terug over je leven, waarbij je speelsheid, creativiteit en levensvreugde ruimte krijgen om vrij te stromen.

Ik raad je aan om tenminste 4 sessies te ondergaan om een blijvende transformatie mogelijk te maken.